Respecte el 1,5 per la seguretat dels ciclistes

 

Recopilació de difussió de la campanya:

TV3 Telenoticies Els Matins TV3
TVE Informatius XTLV Informatius
Catalunya Radio Informatius Comradio Informatius
RAC1 Informatius SER Informatius
COPE Informatius  
   
Catalunya Radio Problemes domestics El Prat Radio Planeta Prat

AGENCIESEFE

CAT-TRÀNSIT-CICLISTES Trànsit impulsa campanya respectar distància ciclistes davant alta mortalitat Barcelona, 22 feb. (EFE).- El Servei Català de Trànsit (SCT) ha iniciat una campanya perquè els conductors respectin la distància mínima d'un metre i mig a l'hora d'avançar els ciclistes que circulen per la carretera, després que des de l'any 2000 han mort 71 ciclistes atropellats per turismes i camions. En el marc d'aquesta campanya de sensibilització, l'SCT repartirà 10.000 dorsals i 15.000 adhesius amb el símbol "1,5" perquè se'ls enganxin els ciclistes i recordar així als conductors que a l'hora d'avançar-los han de deixar una distància mínima d'un metre i mig. El director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, ha recordat avui que no respectar aquesta distància de seguretat mínima està considerat una infracció de caràcter greu per al conductor, que pot ser sancionat amb la pèrdua de quatre punts del carnet de conduir. Des de l'any 2000, el nombre de ciclistes morts en ser atropellats per un turisme o un camió a la carretera s'han mantingut estancats, en acumular en aquests vuit anys 71 morts i 286 ferits greus, malgrat la tendència a la reducció de la sinistralitat a les carreteres catalanes. En concret, segons dades de l'SCT, en l'any 2000 hi va haver cinc ciclistes morts i 20 ferits greus; el 2001 onze morts i 39 ferits greus; el 2002 set morts i 49 greus; el 2003 vuit morts i 29 greus; i el 2004 set morts i 36 greus. En l'any 2005 van ser set ciclistes morts i 27 ferits greus; el 2006 vuit morts i 25 greus; el 2007 nou morts i 31 greus; i l'any passat 8 morts i 30 greus. EFE. jf.

EUROPA PRESS CATALUNYA.-

Trànsit lanza una campaña para recordar a los conductores la distancia de seguridad mínima al avanzar a ciclistas    L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 22 Feb. (EUROPA PRESS) -    El Servei Català de Trànsit (SCT), dependiente de la Generalitat, inició hoy una campaña para recordar a los conductores la distancia de seguridad mínima que tienen que respetar al avanzar a ciclistas, según anunció hoy su director Josep Pérez Moya, en un acto en L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), en que advirtió que el quebrantamiento de esta norma supone la pérdida de cuatro puntos del carnet de conducir.    La iniciativa, puesta en marcha en colaboración con la Federación Catalana de Ciclismo y la Coordinadora Catalana de Usuarios de la Bicicleta, prevé la distribución de 10.000 dorsales reflectantes y 15.000 adhesivos con el símbolo del 1,5, a través de entidades y clubes de ciclistas.    El dorsal utiliza un diseño nuevo, ideado expresamente para los ciclistas, que permite llevar pequeños objetos en el interior --móvil y llaves-- y que es adaptable a todo el mundo al sujetarse con un velcro. Además, las dos entidades colaboradoras instarán a que los clubes de ciclistas hagan imprimir la señal del 1,5 en los maillots de los corredores.    Con esta iniciativa, el SCT quiere recordar a los conductores que no respetar la distancia de seguridad mínima al avanzar a ciclistas es una infracción grave, según el Reglamento general de circulación.    "Esta protección quiere decir que cuando circulamos por carretera hemos de respetar la a los grupos y a los ciclistas individuales y los adelantamientos los tenemos que hacer con un metro y medio de distancia", explicó el director del SCT, a la vez que añadió que "esto está recogido en el Código de circulación y no atenerse a esta normativa implica además la pérdida de cuatro puntos".    Desde 2000, un total de 71 ciclistas han muerto en un accidente de tráfico en vías interurbanas --9 de ellos en 2008-- y 286 han resultado heridos graves --30 en 2008--.    El pistoletazo de salida de la campaña tuvo lugar esta mañana en L'Hospitalet de Llobregat en el marco de la celebración de la carrera ciclista del 67 Premio Inauguración de Catalunya-Memorial Joaquim Sabaté Dausa.

ACN

El SCT recorda als conductors que és obligatori mantenir 1,5 metres de distància entre cotxe i bicicleta L'Hospitalet de Llobregat (ACN).- El Servei Català de Trànsit (SCT), la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) i la Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta (CCUB), han engegat aquest diumenge una campanya de sensibilització orientada als conductors de vehicles motoritzats per tal que respectin la distància de seguretat d'1,5 metres entre el seu vehicle i els ciclistes que circulin per la carretera. En total, es distribuiran 10.000 dorsals i 15.000 adhesius amb el símbol 1,5, per tal que siguin els mateixos ciclistes que en facin difusió quan circulen. El director del SCT, Josep Pérez Moya, ha remarcat l'obligatorietat de respectar aquesta distància, que del contrari pot suposar la pèrdua de quatre punts del carnet.

22.02.2009 13.33 h // ACN  Ref. 477248

L'objectiu de la campanya, segons explica el portaveu del la CCUB, Albert Garcia, és que els usuaris de la bici esdevinguin 'persones anunci', per recordar que cal respectar el metre i mig de distància per motius 'físics', ja que segons assegura Garcia, un cotxe a menys distància del ciclista el pot absorbir entre les quatre rodes sense necessitat de tocar-lo. El portaveu de la CCUB ha volgut remarcar, però, que no es tracta d'una campanya en què els ciclistes són els bons i els cotxes els dolents, sinó que la intenció és 'reeducar' els conductors per què respectin la distància mínima de seguretat, i també siguin conscients que els vehicles de motor no tenen preferència a les carreteres. Segons Pérez Moya, la campanya també vol recordar als conductors de vehicles motoritzats l'obligatorietat d'aquesta mesura, contemplada en el Reglament general de circulació, i que pot suposar la pèrdua de quatre punts del carnet de conduir en cas de no respectar-la. El director del SCT també ha remarcat la importància de conscienciar els conductors de cotxes que 'no són els únics usuaris de les carreteres', que també n'hi ha d'altres i que en aquest cas, els ciclistes, són 'més febles'. Més enllà del repartiment de dorsals i adhesius als usuaris de la bicicleta, la campanya també pretén implicar els professionals del sector, i és amb aquesta intenció que proposarà als clubs federats que incloguin en els seus mallots aquest distintiu. Des de la FCC esperen que aquesta mesura tingui 'molt bona acceptació i acollida' per part dels clubs, així com entre la resta dels usuaris, segons explica la seva presidenta, Carme Mas, que també ha aprofitat l'inici d'aquesta campanya per denunciar la manca d'instal·lacions 'adequades' per als practicants del ciclisme, 'únic esport' que ha de 'compartir via pública'. Un esport que requereix entrenament, i que en ocasions pot costar als ciclistes 'la vida', segons Mas. 'Aquest metre i mig pot aturar molts accidents', ha remarcat. Els primers dorsals i adhesius s'han començat a repartir en el marc de la cursa ciclista 67è Premi Inauguració de Catalunya – Memorial Joaquim Sabaté Dausa, celebrada a l'Hospitalet de Llobregat, aprofitant l'inici de la temporada ciclista així com l'increment dels ciclistes que practiquen aquest esport aprofitant l'arribada del bon temps arreu de les carreteres catalanes, segons explica Pérez Moya.

71 ciclistes morts en vuit anys

Des de l'any 2000 fins a 357 ciclistes han estat víctimes d'accidents de trànsit en vies interurbanes, 71 d'elles mortals. Les xifres, segons fonts del SCT, mostren un estancament pel que fa al nombre de morts i ferits greus, registrant en els darrers anys 2007 i 2008 nou víctimes mortals i 31 i 30 ferits respectivament. El pitjor any pel que fa a morts de ciclistes a la carretera va ser el 2001, amb onze víctimes.

PORTALS DIGITALS3/24

Trànsit i els ciclistes demanen als conductors que respectin la distància de seguretat amb les bicis Les bicis són les usuàries més febles de la carretera. Les dades ho demostren: l'any passat van morir nou ciclistes, i des del 2000 fins a 71 han perdut la vida a la xarxa viària catalana. Per això, el Servei Català de Trànsit i les associacions de ciclistes busquen conscienciar els conductors que cal respectar una distància lateral de seguretat mínima amb les bicis. Un metre i mig i la precaució dels altres usuaris de la carretera seria suficient per reduir les xifres de mortalitat. És la distància que marca la normativa, i els ciclistes pensen reivindicar l'atenció dels conductors amb 10.000 dorsals i 15.000 adhesius per fer popular aquesta mesura. Cada any moren a Catalunya una desena de ciclistes a la carretera. Des del 2000 hi ha hagut uns 300 accidents greus amb bicicletes implicades a la xarxa viària catalana. En nou anys, 71 ciclistes han mort i 286 més han quedat ferits. La normativa diu que per avançar cal respectar una distància de seguretat d'un metre i mig entre el vehicle i la bicicleta, distància que no sempre es respecta. Per això s'ha presentat una nova campanya, en un acte conjunt entre el Servei Català del Trànsit (SCT), la Federació Catalana de Ciclisme i la Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta. L'objectiu és que el símbol del metre i mig de distància mínima es faci popular i els conductors dels vehicles de motor se'n conscienciïn. El director del SCT, Josep Pérez Moya, ha recordat als conductors de cotxe que no són els únics usuaris de la carretera i que cal fer maniobres segures i tenir cura en els avançaments. El portaveu de la Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta, Albert Garcia, ho ha simplicat assegurant que "es poden perdre quatre segons per avançar, o pots fer perdre la vida d'un ciclista". Ciclistes anunci per la distància de seguretat La campanya repartirà 10.000 dorsals i 15.000 enganxines. L'objectiu, segons Garcia, és que els usuaris de la bici es converteixin en "persones anunci" per recordar que cal respectar el metre i mig de distància. Més a prop, un ciclista pot quedar absorbit entre les quatre rodes del cotxe sense necessitat que el toquin. Més enllà del repartiment de dorsals i adhesius, la campanya també vol implicar els professionals del sector, i és amb aquesta intenció que proposarà als clubs federats que incloguin en els seus mallots el distintiu demanant els 1,5 metres. Els primers dorsals i adhesius s'han començat a repartir en el marc de la cursa ciclista 67è Premi Inauguració de Catalunya – Memorial Joaquim Sabaté Dausa, celebrada a l'Hospitalet de Llobregat, aprofitant l'inici de la temporada ciclista i l'increment dels ciclistes que practiquen aquest esport quan arriba el bon temps.

LA MALLA.NET

Trànsit impulsa una campanya per respectar les distàncies per avançar els ciclistes en carretera Des de l'any 2000 han mort 71 ciclistes atropellats per turismes i camions a les carreteres catalanes

EFE / LAMALLA.CAT

Opcions article El Servei Català de Trànsit (SCT), la Federació Catalana de Ciclisme i la Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta (CCUB) han iniciat una campanya conjunta perquè els conductors respectin la distància mínima d'un metre i mig a l'hora d'avançar els ciclistes que circulen per la carretera. Enllaços Servei Català de Trànsit (SCT) Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta En el marc d'aquesta campanya de sensibilització, es repartiran 10.000 dorsals i 15.000 adhesius amb el símbol "1,5" perquè se'ls enganxin els ciclistes i que permet portar petits objectes a l'interior (mòbil, claus...). Els dorsals permetran recordar així als conductors que a l'hora d'avançar-los han de deixar una distància mínima d'un metre i mig. El director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, ha recordat durant la presentació de la campanya que no respectar aquesta distància de seguretat mínima està considerat una infracció de caràcter greu per al conductor, que pot ser sancionat amb la pèrdua de quatre punts del carnet de conduir. Des de l'any 2000, el nombre de ciclistes morts en ser atropellats per un turisme o un camió a la carretera s'han mantingut estancats, en acumular en aquests vuit anys 71 morts i 286 ferits greus, malgrat la tendència a la reducció de la sinistralitat a les carreteres catalanes. El tret de sortida de la campanya s'ha donat aquest matí a l'Hospitalet de Llobregat en el marc de la celebració de la cursa ciclista 67è Premi Inauguració de Catalunya-Memorial Joaquim Sabaté Dausa.

YAHOO NOTICIAS

Trànsit presenta una campanya per recordar als conductors la distància de seguretat mínima en avançar a ciclistes El Servei Català de Trànsit (SCT), dependent de la Generalitat, ha iniciat avui una campanya per recordar als conductors la distància de seguretat mínima que han de respectar en avançar a ciclistes, segons ha anunciat avui el seu director Josep Pérez Moya, en un acte a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), que ha advertit que el trencament d'aquesta norma suposa la pèrdua de quatre punts del carnet de conduir. Seguir leyendo el arículo La iniciativa, posada en marxa en col·laboració amb la Federació Catalana de Ciclisme i la Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta, preveu la distribució de 10.000 dorsals reflectors i 15.000 adhesius amb el símbol de l'1,5, a través d'entitats i clubs de ciclistes. El dorsal utilitza un disseny nou, ideat expressament per als ciclistes, que permet portar petits objectes a l'interior --mòbil i claus-- i que és adaptable a tot el món en subjectar-se amb un velcro. A més, les dues entitats col·laboradores instaran que els clubs de ciclistes facin imprimir el senyal de l'1,5 als mallots dels corredors. Amb aquesta iniciativa, el SCT vol recordar als conductors que no respectar la distància de seguretat mínima a l'avançar a ciclistes és una infracció greu, segons el Reglament general de circulació. "Aquesta protecció vol dir que quan circulem per carretera hem de respectar als grups i als ciclistes individuals i els avançaments els hem de fer amb un metre i mig de distància", ha explicat el director del SCT, i alhora ha afegit que "això està recollit al Codi de circulació i no atenir-se a aquesta normativa implica a més la pèrdua de quatre punts". Des del 2000, un total de 71 ciclistes han mort en un accident de trànsit en vies interurbanes --9 d'ells el 2008-- i 286 han resultat ferits de gravetat --30 el 2008--. El tret de sortida de la campanya ha tingut lloc aquest matí a l'Hospitalet de Llobregat en el marc de la celebració de la carrera ciclista del 67 Premi Inauguració de Catalunya-Memorial Joaquim Sabaté Dausa. 

 

PREMSA DIGITALLA VANGUARDIA

(Reprodueixen el teletip difós per EFE a la versió digital del diari) Trànsit impulsa una nueva campaña para proteger a los ciclistas 22/02/2009 | Actualizada a las 13:41h | Ciudadanos Barcelona. (EFE).- El Servicio Catalán del Tráfico (SCT) ha iniciado una campaña para que los conductores respeten la distancia mínima de un metro y medio a la hora de adelantar a los ciclistas que circulan por la carretera, después de que desde el año 2000 han fallecido 71 ciclistas arrollados por turismos y camiones. En el marco de esta campaña de sensibilización, el SCT repartirá 10.000 dorsales y 15.000 adhesivos con el símbolo "1,5" para que se los enganchen los ciclistas y recordar así a los conductores que a la hora de adelantarles tienen que dejar una distancia mínima de un metro y medio. El director del Servicio Catalán del Tráfico, Josep Pérez Moya, ha recordado hoy que no respetar esta distancia de seguridad mínima está considerado una infracción de carácter grave para el conductor, que puede ser sancionado con la pérdida de cuatro puntos del carné de conducir. Desde el año 2000, el número de ciclistas fallecidos al ser arrollados por un turismo o un camión en carretera se han mantenido estancados, al acumular en estos ocho años 71 muertos y 286 heridos graves, pese a la tendencia a la reducción de la siniestralidad en las carreteras catalanas. En concreto, según datos del SCT, en el año 2000 hubo cinco ciclistas muertos y 20 heridos graves; en el 2001 once muertos y 39 heridos graves; en el 2002 siete muertos y 49 graves; en el 2003 ocho muertos y 29 graves; y en el 2004 siete muertos y 36 graves. En el año 2005 fueron siete ciclistas muertos y 27 heridos graves; en el 2006 ocho muertos y 25 graves; en el 2007 nueve muertos y 31 graves; y el pasado año 8 muertos y 30 graves.

QUÈ!

(Reprodueixen el teletip difós per Europa Press a la versió digital del diari) Trànsit lanza una campaña para recordar a los conductores la distancia de seguridad mínima al avanzar a ciclistas El Servei Català de Trànsit (SCT), dependiente de la Generalitat, inició hoy una campaña para recordar a los conductores la distancia de seguridad mínima que tienen que respetar al avanzar a ciclistas, según anunció hoy su director Josep Pérez Moya, en un acto en L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), en que advirtió que el quebrantamiento de esta norma supone la pérdida de cuatro puntos del carnet de conducir. L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 22 (EUROPA PRESS) El Servei Català de Trànsit (SCT), dependiente de la Generalitat, inició hoy una campaña para recordar a los conductores la distancia de seguridad mínima que tienen que respetar al avanzar a ciclistas, según anunció hoy su director Josep Pérez Moya, en un acto en L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), en que advirtió que el quebrantamiento de esta norma supone la pérdida de cuatro puntos del carnet de conducir. La iniciativa, puesta en marcha en colaboración con la Federación Catalana de Ciclismo y la Coordinadora Catalana de Usuarios de la Bicicleta, prevé la distribución de 10.000 dorsales reflectantes y 15.000 adhesivos con el símbolo del 1,5, a través de entidades y clubes de ciclistas. El dorsal utiliza un diseño nuevo, ideado expresamente para los ciclistas, que permite llevar pequeños objetos en el interior --móvil y llaves-- y que es adaptable a todo el mundo al sujetarse con un velcro. Además, las dos entidades colaboradoras instarán a que los clubes de ciclistas hagan imprimir la señal del 1,5 en los maillots de los corredores. Con esta iniciativa, el SCT quiere recordar a los conductores que no respetar la distancia de seguridad mínima al avanzar a ciclistas es una infracción grave, según el Reglamento general de circulación. "Esta protección quiere decir que cuando circulamos por carretera hemos de respetar la a los grupos y a los ciclistas individuales y los adelantamientos los tenemos que hacer con un metro y medio de distancia", explicó el director del SCT, a la vez que añadió que "esto está recogido en el Código de circulación y no atenerse a esta normativa implica además la pérdida de cuatro puntos". Desde 2000, un total de 71 ciclistas han muerto en un accidente de tráfico en vías interurbanas --9 de ellos en 2008-- y 286 han resultado heridos graves --30 en 2008--. El pistoletazo de salida de la campaña tuvo lugar esta mañana en L'Hospitalet de Llobregat en el marco de la celebración de la carrera ciclista del 67 Premio Inauguración de Catalunya-Memorial Joaquim Sabaté Dausa.

METRO

(Reprodueixen el teletip difós per Europa Press a la versió digital del diari) Trànsit lanza una campaña para recordar a los conductores la distancia de seguridad mínima al avanzar a ciclistas El Servei Català de Trànsit (SCT), dependiente de la Generalitat, inició hoy una campaña para recordar a los conductores la distancia de seguridad mínima que tienen que respetar al avanzar a ciclistas, según anunció hoy su director Josep Pérez Moya, en un acto en L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), en que advirtió que el quebrantamiento de esta norma supone la pérdida de cuatro puntos del carnet de conducir. L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 22 (EUROPA PRESS) El Servei Català de Trànsit (SCT), dependiente de la Generalitat, inició hoy una campaña para recordar a los conductores la distancia de seguridad mínima que tienen que respetar al avanzar a ciclistas, según anunció hoy su director Josep Pérez Moya, en un acto en L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), en que advirtió que el quebrantamiento de esta norma supone la pérdida de cuatro puntos del carnet de conducir. La iniciativa, puesta en marcha en colaboración con la Federación Catalana de Ciclismo y la Coordinadora Catalana de Usuarios de la Bicicleta, prevé la distribución de 10.000 dorsales reflectantes y 15.000 adhesivos con el símbolo del 1,5, a través de entidades y clubes de ciclistas. El dorsal utiliza un diseño nuevo, ideado expresamente para los ciclistas, que permite llevar pequeños objetos en el interior --móvil y llaves-- y que es adaptable a todo el mundo al sujetarse con un velcro. Además, las dos entidades colaboradoras instarán a que los clubes de ciclistas hagan imprimir la señal del 1,5 en los maillots de los corredores. Con esta iniciativa, el SCT quiere recordar a los conductores que no respetar la distancia de seguridad mínima al avanzar a ciclistas es una infracción grave, según el Reglamento general de circulación. "Esta protección quiere decir que cuando circulamos por carretera hemos de respetar la a los grupos y a los ciclistas individuales y los adelantamientos los tenemos que hacer con un metro y medio de distancia", explicó el director del SCT, a la vez que añadió que "esto está recogido en el Código de circulación y no atenerse a esta normativa implica además la pérdida de cuatro puntos". Desde 2000, un total de 71 ciclistas han muerto en un accidente de tráfico en vías interurbanas --9 de ellos en 2008-- y 286 han resultado heridos graves --30 en 2008--. El pistoletazo de salida de la campaña tuvo lugar esta mañana en L'Hospitalet de Llobregat en el marco de la celebración de la carrera ciclista del 67 Premio Inauguración de Catalunya-Memorial Joaquim Sabaté Dausa.

ADN

(Reprodueixen el teletip difós per Europa Press a la versió digital del diari) Trànsit lanza una campaña para recordar a los conductores la distancia de seguridad mínima al avanzar a ciclistas El Servei Català de Trànsit (SCT), dependiente de la Generalitat, inició hoy una campaña para recordar a los conductores la distancia de seguridad mínima que tienen que respetar al avanzar a ciclistas, según anunció hoy su director Josep Pérez Moya, en un acto en L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), en que advirtió que el quebrantamiento de esta norma supone la pérdida de cuatro puntos del carnet de conducir. L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 22 (EUROPA PRESS) El Servei Català de Trànsit (SCT), dependiente de la Generalitat, inició hoy una campaña para recordar a los conductores la distancia de seguridad mínima que tienen que respetar al avanzar a ciclistas, según anunció hoy su director Josep Pérez Moya, en un acto en L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), en que advirtió que el quebrantamiento de esta norma supone la pérdida de cuatro puntos del carnet de conducir. La iniciativa, puesta en marcha en colaboración con la Federación Catalana de Ciclismo y la Coordinadora Catalana de Usuarios de la Bicicleta, prevé la distribución de 10.000 dorsales reflectantes y 15.000 adhesivos con el símbolo del 1,5, a través de entidades y clubes de ciclistas. El dorsal utiliza un diseño nuevo, ideado expresamente para los ciclistas, que permite llevar pequeños objetos en el interior --móvil y llaves-- y que es adaptable a todo el mundo al sujetarse con un velcro. Además, las dos entidades colaboradoras instarán a que los clubes de ciclistas hagan imprimir la señal del 1,5 en los maillots de los corredores. Con esta iniciativa, el SCT quiere recordar a los conductores que no respetar la distancia de seguridad mínima al avanzar a ciclistas es una infracción grave, según el Reglamento general de circulación. "Esta protección quiere decir que cuando circulamos por carretera hemos de respetar la a los grupos y a los ciclistas individuales y los adelantamientos los tenemos que hacer con un metro y medio de distancia", explicó el director del SCT, a la vez que añadió que "esto está recogido en el Código de circulación y no atenerse a esta normativa implica además la pérdida de cuatro puntos". Desde 2000, un total de 71 ciclistas han muerto en un accidente de tráfico en vías interurbanas --9 de ellos en 2008-- y 286 han resultado heridos graves --30 en 2008--. El pistoletazo de salida de la campaña tuvo lugar esta mañana en L'Hospitalet de Llobregat en el marco de la celebración de la carrera ciclista del 67 Premio Inauguración de Catalunya-Memorial Joaquim Sabaté Dausa.

ECODIARIO

(Reprodueixen el teletip difós per Europa Press a la versió digital del diari) Trànsit lanza una campaña para recordar a los conductores la distancia de seguridad mínima al avanzar a ciclistas El Servei Català de Trànsit (SCT), dependiente de la Generalitat, inició hoy una campaña para recordar a los conductores la distancia de seguridad mínima que tienen que respetar al avanzar a ciclistas, según anunció hoy su director Josep Pérez Moya, en un acto en L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), en que advirtió que el quebrantamiento de esta norma supone la pérdida de cuatro puntos del carnet de conducir. L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 22 (EUROPA PRESS) El Servei Català de Trànsit (SCT), dependiente de la Generalitat, inició hoy una campaña para recordar a los conductores la distancia de seguridad mínima que tienen que respetar al avanzar a ciclistas, según anunció hoy su director Josep Pérez Moya, en un acto en L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), en que advirtió que el quebrantamiento de esta norma supone la pérdida de cuatro puntos del carnet de conducir. La iniciativa, puesta en marcha en colaboración con la Federación Catalana de Ciclismo y la Coordinadora Catalana de Usuarios de la Bicicleta, prevé la distribución de 10.000 dorsales reflectantes y 15.000 adhesivos con el símbolo del 1,5, a través de entidades y clubes de ciclistas. El dorsal utiliza un diseño nuevo, ideado expresamente para los ciclistas, que permite llevar pequeños objetos en el interior --móvil y llaves-- y que es adaptable a todo el mundo al sujetarse con un velcro. Además, las dos entidades colaboradoras instarán a que los clubes de ciclistas hagan imprimir la señal del 1,5 en los maillots de los corredores. Con esta iniciativa, el SCT quiere recordar a los conductores que no respetar la distancia de seguridad mínima al avanzar a ciclistas es una infracción grave, según el Reglamento general de circulación. "Esta protección quiere decir que cuando circulamos por carretera hemos de respetar la a los grupos y a los ciclistas individuales y los adelantamientos los tenemos que hacer con un metro y medio de distancia", explicó el director del SCT, a la vez que añadió que "esto está recogido en el Código de circulación y no atenerse a esta normativa implica además la pérdida de cuatro puntos". Desde 2000, un total de 71 ciclistas han muerto en un accidente de tráfico en vías interurbanas --9 de ellos en 2008-- y 286 han resultado heridos graves --30 en 2008--. El pistoletazo de salida de la campaña tuvo lugar esta mañana en L'Hospitalet de Llobregat en el marco de la celebración de la carrera ciclista del 67 Premio Inauguración de Catalunya-Memorial Joaquim Sabaté Dausa.

GIRONA NOTÍCIES

És obligatori mantenir 1,5 metres de distància entre cotxe i bicicleta

El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa, en col·laboració amb la Federació Catalana de Ciclisme i de la Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta (CCUB), una campanya per recordar als conductors que per avançar una persona ciclista en carretera cal respectar una distància lateral de seguretat obligatòria d’un metre i mig, tal com estableix el Reglament general de circulació. El tret de sortida de la campanya s’ha donat aquest matí a l’Hospitalet de Llobregat en el marc de la celebració de la cursa ciclista 67è Premi Inauguració de Catalunya—Memorial Joaquim Sabaté Dausa. Amb aquesta iniciativa el SCT vol recordar als conductors i conductores que per avançar una persona ciclista cal respectar una distància de seguretat obligatòria d’un metre i mig.No respectar aquesta distància de seguretat mínima en avançaments a ciclistes és una infracció de caràcter greu que pot ser sancionada amb la pèrdua de 4 punts del carnet de conduir. El missatge de la campanya es divulga a través de dos suports, un dorsal i un adhesiu reflectors, en els quals es destaca de manera gràfica que la separació lateral en un avançament a una bicicleta no pot ser inferior a 1,50 metres. En el cas del dorsal, cal destacar, a més, que es tracta d’un disseny nou, ideat expressament pensant en els ciclistes, que permet portar petits objectes a l'interior (mòbil, claus...) i que és adaptable a tothom en subjectar-se amb un velcro; d’aquesta manera, els corredors i usuaris que porten el dorsal s’impliquen directament en la difusió d’aquesta campanya de seguretat viària dirigida a fomentar la seguretat del col·lectiu. En total es farà una distribució de 10.000 dorsals i 15.000 adhesius amb el símbol de l’1,5, principalment a través d’entitats i clubs de ciclistes. A més, tant la Federació Catalana de Ciclisme com la Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta instaran que els clubs ciclistes facin imprimir el senyal de l’1’5 als mallots dels seus corredors. Cal recordar que els últims vuit anys han mort 71 ciclistes a les carreteres catalanes, dels quals 9 l’any passat. A diferència de la tendència general de reducció de sinistralitat en accidents de trànsit a Catalunya, les dades referents a aquest col·lectiu, un dels més febles a l’asfalt, mostren un estancament pel que fa al nombre de morts i ferits greus.

PREMSA

AVUI

EL PERIODICO

LA RAZÓN

EL PUNT

20 MINUTOS

ADN

QUÈ!

DIARI DE TARRAGONA

DIARI SEGRE