CAMÍ DE LA PAU
Dissabte 7 de juny de 2003

La Plataforma Olot per la Pau convida als olotins i olotines per aquest dissabte a participar en els actes que es preparen, amb la col·laboració de col·lectius diversos, sota el nom de CAMI DE LA PAU.

A les 9 del vespre les corals de la nostra ciutat i d’algun poble de la comarca es reuneixen a les escales de Sant Esteve, lloc de trobada habitual de les mobilitzacions per la pau, per cantar conjuntament dues cançons.
A continuació es fa una desfilada fins al cap de munt del Firal , per un camí enllumenat per un miler d’espelmes que encendran els nens com a símbol d’esperança de futur.
A la plaça de toros, tot seguit, es podrà veure l’escenografia i la presentació d’un poema visual preparat per un grup d’artistes,
després tindrà lloc la lectura d’unes paraules per la pau .
També hi participaran els músics Mimo Busquets i Toni Beiro.
Al final és prevista una intervenció de Pim Pam Pum amb bengales de llum.

La voluntat del col·lectiu s’adreça a proposar una reflexió al voltant de preguntes desvetllades per la invasió de l’Iraq:
S’ha aconseguit la pau?,
És aquest el camí per un món pacífic i equilibrat?
Podem aportar alguna cosa més que manifestar la nostra indignació?.
El moviment ciutadà ha viscut setmanes enrera un moment prou significatiu a la nostra ciutat, ara compartim el desig de fer un pas en camí de la pau, convençuts de que comença en la consciència individual i col·lectiva,
es consolida dia a dia en una actitud solidària, tolerant, participativa, que esperem que tingui també bellesa i emoció.

Amb aquest actes també volem denunciar que encara hi ha guerres, donar a conèixer quatre comptes bancaris on es pot aportar ajut econòmic, com ens han demanat alguns particulars i empreses, i adquirir la samarreta que la plataforma va tenir editada ja acabats els bombardeigs, que han de servir per expressar la nostra solidaritat amb les víctimes de la guerra i per ajudar a reconstruir les seves vides.

Plataforma “OLOT PER LA PAU”